miercuri, 1 mai 2019

Noi ce mancam dupa sarbatori ?




Sfintele sarbatori Pascale au trecut cu bine, cu bucurie in suflet si caldura in inima ! Sistemul nostru digestiv, ficatul, au fost supuse unui efort crescut, asa ca este momentul sa-I oferim si cateva zile de “odihna”. Asta nu inseamna ca ne vom infometa !




Este momentul sa punem capat meselor imbelsugate, hipercalorice, bogate in proteine si grasimi animale, in zaharuri concentrate,  stropite de multe ori cu alcool, bauturi energizante, bauturi dulci carbogazoase din comert.

Consumati multe salate asortate, verdeturi in stare proaspata, legume si leguminoase; carnea grasa sa fie inlocuita cu peste, fructe de mare; sa consumam branzeturi mai slabe (cas, urda), sana, chefir; fructe proaspete, in special cele care imbunatatesc digestia (kiwi, papaya, ananas, lamaie).



Este recomandabil sa consumam ceai alb, verde, negru care ne hidrateaza, imbunatatesc digestia, regleaza tranzitul, ajuta la scaderea valorilor colesterolului si normalizarea glicemiei, ne energizeaza; se vor bea 2-3 cani/zi, in prima parte a zilei. 

Ceaiul de soc, ceaiul de ghimbir, limonada cu ghimbir ras, reprezinta o modalitate excelenta de detoxifiere, ne ajuta in lupta cu kg in plus, cu retentia de apa si constipatia !


De asemenea putem folosi condimentele - ghimbir, busuioc, marar, sofran, menta, cimbru, chimen, leustean, etc - in stare proaspata, sub forma de pulbere uscata, infuzie (simpla sau combinata, 2-3 cani/zi, dupa masa), pentru imbunatatirea digestiei si efectul carminativ; tot pentru absorbtia gazelor intestinale efecte benefice au si comprimatele de carbune medicinal, 3-4 /zi, la masa, ghimbir sau enzime digestive (bromelaina si papaina).

Utile in acesata perioada sunt si plantele care ne stimuleaza secretia de bila, cu rol in emulsionarea grasimilor, in reglarea valorilor colesterolului si trigliceridelor; totodata au actiune detoxifianta si hepatoregeneratoare: anghinare, armurariu, papadie, cicoare, pelin, rozmarin, sunatoare - sub forma de infuzie (2-3 cani/zi, inainte de masa), tinctura (1 lingurita de 2-3 ori/zi), pulbere uscata sau comprimate (3/zi, inainte de masa). 

Sucul natural de Aloe, sucul sau pulberea de orz verde, de grau verde, au efecte detoxifiante asupra intregului organism si asupra tubului digestiv, normalizeaza tranzitul intestinal, detoxifica si regenereaza, combat efectele radicalilor liberi, ne energizeaza la nivel fizic si psihic.

Foarte importanta este si miscarea - plimbari, alergari zilnice, gimnastica de 2-3 ori/saptamana, care ne tonifica, ne energizeaza si ne ajuta si la eliminarea celor cateva kg in plus acumulate in aceasta perioada.


Reflexoterapia, 3 sedinte pe saptamana (total de 10-12 sedinte) este deosebit de benefica, imbunatateste metabolismul si digestia, accelereaza circulatia,  ne tonifica si ne echilibreaza.

Zile senine sa aveti in continuare !


sursa foto aici si aici

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER